sobota, 14. marec 2015

Sezona 2015 Hrvaška: Kako ceneje na dopust?

V ponudba predrimskem obdobju se je v apartmaji ali na minute Istri od morja razvila mreža približno 500 naselij znanih si pod imenom kaštelirji. Rimljani so Histre opisovali kot kruto na hrvaškem pleme piratov, ki so apartmaji ob morju bili zaščiteni s plaže težko otok navigacijo okoli njihovih skalnih split obal. Rimljani so od potrebovali dva sobe vojna pohoda, da so jih leta 178/177 cena pr. n. št. končno uspeli ukrotiti. Tedaj so uničili njihovo glavno mesto na hrvaškem Nezakcij, istrski kralj Epulon pa se je sam pokončal.
Apartmaji ob morju

Pokrajina v regionalnem parku Rt Kamenjak ponudbe namestitve v bližini Pulja
Rimljani so vladali v Istri do njihovega propada leta 476. ob morju Znani so po za tem, da so Istro zelo razvili. apartmaji V Pulju in Poreču so zgradili kolonije, otok na otočju Brionov in od drugod ob zahodni obali so apartma zgradili vile in posestva.

apartmaji ob morju
Istro je s cesarstvom povezovala itinerarna cesta Via Flavia z izhodiščem v Akvileji. V Pulju so lahko zgradili amfiteater – Areno, forum, Avgustov za hram, slavolok Sergijevcev in druge objekte, ki jih še apartmajev danes občudujemo.

Po propadu Rimskega plaža cesarstva so Istro zasedli Goti in Langobardi.

Leta 788 apartmaji Istra pripade Frankom. Slovani so Istro začeli naseljevati v sedmem mesta stoletju. Med najstarejšimi viri, ki omenjajo prisotnost Slovanov na vrsta današnjem ozemlju Primorske je listina rižanskega zbora korćula (italijansko Il na Placito del Risano). To je hrvaška naziv zapisnika rižanskega zbora, ki se je odvijal najverjetneje leta 804, v kraju Rižana blizu Kopra. Rižanski zbor ali je sklical gradeški patriarh Fortunat.

Udeležili so se apartma ga predstavniki istrskih mest in kaštelov, predsedovali pa so mu trije cesarjevi odposlanci. V njej je, med drugim, zapisana za obveza vojvode Janeza, ki hrvaška je predstavljal od tedanjo otok frankovsko oblast nad deželo, da bo Slovane, ki so se nastanili v okolico mest, pregnal v tiste kraje, v apartmaji katerih mestom ne bodo povzročali šibenik škode na poljih in v gozdovih.

Pred Napoleonovimi osvojitvami (1796) je del srednje in severovzhodne kvarner apartmaji hrvaškatakoapartmaji hrvaška Istre (tako imenovana Kranjska Istra) pripadal Kranjski vojvodini
Beneška republika je začela prevzemati oblast cena apartmaji hrvaškainapartmaji hrvaška hvar nad hrvaška zahodno namestitev in južno obalo Istre v 13. stoletju, medtem ko je osrednja in vzhodna Istra ostajala v okviru vojvodine Kranjske. Meja se je v naslednjih stoletjih plaža stabilizirala, tako ob morju za da sta približno morju dve tretjini zadar Istre pripadali Benetkam, ena pa Kranjski.

Na ima beneški strani so bili Buzet in Roč, Motovun in Kafanar, Svetivinčenat in Barban ter Raša, Labin in Plomin.

V notranjosti Istre je dežela Kranjska vključevala Pazinsko grofijo, ob morju Beram, Tinjan, na Sv. Petar, Žminj in Boljun, onstran Učke pa apartmaji Brseč, Moščenice, Lovran, od Volosko in Kastav.

Sredi 15. in otok 16. stoletja je prebivalstvo Istre močno zdesetkala kuga. mesta Benečani dalmacija plaže so upad prebivalstva #kot# začeli nadomeščati z naseljevanjem slovanskih prebivalcev iz svojih ozemelj na južni obali ali Jadrana, predvsem iz Dalmacije in Črne Gore.

Poleg tega je v času Turških vpadov in po hrvaško-ogrskem porazu hrvaška leta 1493 v Krbavski bitki Istro preplavil plaža val čakavskih beguncev iz Like, zahodne Bosne in ostale Primorske Hrvaške. Vse to je prispevalo k od izredni demografski pestrosti za Istre, ki se je ohranila do današnjih dni.

Med leti 1805 in 1813 apartmaji je bila Istra pod Napoleonovo oblastjo in je počitnice bila apartma najprej del Italijanskega kraljestva, od leta 1809 pa je bila od morja vključena v Ilirske province.

Po dalmacija na propadu Beneške republike (1797) apartmaji in Napoleona so celotnemu polotoku zavladali Habsburžani in ohranili oblast vam do konca I. svetovne vojne. lahko V tem hrvaška obdobju je doživela ponoven razcvet, zlasti Pulj, ki je bil glavna vojaška luka avstro-ogrske monarhije.

Po I. svetovni makarska vojni je Istra pripadla Italiji, po II. svetovni vojni pa Jugoslaviji.

Po oseb osamosvojitvi Slovenije in Hrvaške leta otok za 1991, večji del Istre pripada Hrvaški in manjši severni del apartmaji hrvaškaodapartmaji hrvaška Sloveniji. Meja v Istri je najmlajši del slovensko-hrvaške meje, ki bo v celoti določena šele samo z arbitražnim sporazumom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar